Pogledajte trailer za 6. sezonu Netflixovog Chef’s Tablea
Šesta sezona Netflixovog serijala Chef’s Table koja stiže 22. veljače, druga je po redu koja se bavi chefovima koji nisu nužno medijske zvijezde, ali imaju važne uloge na restoranskoj sceni i u raspravi o budućnosti globalnog sistema prehrane.
U novoj sezoni upoznat ćemo Mashamu Bailey, cheficu restorana Grey u gradu Savannah u Georgiji na jugu SAD-a. Njezina južnjačko-afrička kuhinja je nešto posve novo na američkoj sceni, ali talent Mashame Bailey komunicira puno više od okusa. Njena hrana i Grey redefiniraju poziciju, identitet i kulturu crnačke zajednice u Americi.
U Americi je snimljena i epizoda o Seanu Brocku, poznatom chefu restorana Husk u Charlestonu u Južnoj Karolini, jednom od začetnika ideologije najboljih lokalnim sastojaka, foraginga i istraživanja tradicije u modernoj američkoj kuhinji. Sean Brock je autentičnu domaću kuhinju juga SAD-a uspio uvesti u visoko restoransko kuhanje, boreći se usput s ozbiljnim životnim problemima.
Azijska epizoda posvećena je nevjerojatnoj Asmi Khan, chefici rođenoj u kraljevskoj obitelji i Aligarhu u Indiji. Asma je kuhati počela u odraslim godinama, kao profesorica ustavnog prava na Cambridgeu. Danas u Londonu ima popularni restoran Darjeeling Express u kojemu se bavi modernizacijom tradicionalnih indijskih recepata i obnovom zaboravljene mogulske kuhinje. U Darjeeling Expressu rade samo žene. Mnoge su druge kćeri, što je u indijskom društvu često prezren status, pa se prihodi restorana doniraju za pomoć drugim kćerima. Darjeeling Express im financira školovanje.
U šestoj sezoni Chef’s Tablea prvi put je epizodu dobio čovjek koji nije chef. Talijan Dario Cecchini je mesar koji uz nekoliko restorana koje vodi u Italiji stalno radi u svojoj mesnici. Checchini je rođen u mesarskoj obitelji, studirao je je veterinu i mnoge je talijanske chefove naučio osnovama rada s mesom. Obožavatelj Shakespearea i Dantea, filozof, showman i majstor, Checchini će nesumnjivo biti zanimljiv lik u novom ciklusu Chef’s Tablea.


